COACHING

Regelmatig gaan mensen een coachtraject aan wanneer ze vastgelopen zijn of belemmering ervaren door stress. Anderen gaan een traject aan om te voorkomen dat ze vastlopen of uitvallen. Weer anderen willen hun talenten leren kennen en hun potentieel vrijmaken.

In een druk privé en zakelijk leven is het sowieso verstandiger om regelmatig met een coach stil te staan en zo nodig bij te sturen en dingen aan te pakken, dan om te wachten tot er stagnaties optreden die kunnen leiden tot klachten.

Coaching stelt je in staat om meer grip te ervaren en je eigen levenspad verder te ontdekken en te lopen vanuit eigen positieve kracht, initiatief, talenten en intuïtie in een gezonde balans met jezelf én je omgeving.

In onze samenleving neemt het tempo toe en als gevolg ervaren we steeds meer stress en rennen ons rot om alle ballen in de lucht te houden.

Vaak komt er een moment dat je je realiseert dat je het anders wilt, vragen dienen zich aan en je zoekt hulp.

Het vinden van de juiste antwoorden zit verborgen in het dieper onderzoeken van je vragen. Inzicht krijgen in jezelf; je reactiepatronen, je belemmeringen én talenten helpen om veranderingen in gang te zetten.

In onze praktijk zetten we in op behandeling en begeleiding vanuit een integrale visie. Dit betekent dat wij de mens benaderen als geheel, waarbij ook lichamelijke, emotionele en mentale aspecten betrokken worden. Vanuit deze holistische visie wordt coaching ingezet middels inzicht gevende gesprekken, biofeedbackmethode middels hartcoherentie , oefeningen en indien wenselijk psychologische assessments. Vanuit een positieve zin word je aangezet tot veranderingen die leiden tot een algeheel beter welbevinden.

Vanuit een gelijkwaardige relatie gaan we in een coachtraject dit zelfonderzoek aan om uiteindelijk te komen tot een gezondere balans. Dit kan zowel in werk als privé zijn.

Coaching kan tevens ingezet worden als aanvulling op een gezondheidsbehandeling in onze praktijk. Daar waar klachten onderhouden worden door een bepaalde leefstijl of gedrag, kan coaching helpen patronen te veranderen en zo het herstel te bespoedigen en te verankeren.

Lees verder:

Werkwijze 

Personal Coaching 

Loopbaan Coaching 

Stressmanagement