Algemeen Medisch Consult

Allereerst kunt u de arts uw klachten vertellen waarna hij een kort lichamelijk onderzoek zal uitvoeren. Uw bloeddruk wordt gemeten, uw hartslag wordt beoordeeld en afhankelijk van uw klachten zal er specifiek lichamelijk onderzoek gedaan worden. Naar aanleiding van uw vraag en de  bevindingen van de arts, kan hij u informeren over de invloed van uw leefstijl op uw klachten, uw medicatie, uw actuele gezondheidsniveau en over behandelmogelijkheden in zowel het complementaire als reguliere veld.

Tijdens het algemeen medisch consult kunt u bijvoorbeeld terecht bij de arts met vragen over:

– uw medicatie, klachten, medische diagnose en behandeling;

– uw leefstijl: de rol van voeding, beweging, stress en bioritme met betrekking tot uw gezondheid en hoe u hier iets aan kunt doen;

– uw algehele gezondheidsniveau: hoe vitaal en veerkrachtig u momenteel bent;

– mogelijke andere aanvullende therapieën voor uw klachten.

Onze arts is ervaren in de reguliere geneeskunde, leefstijlgeneeskunde en homeopathie en kent veel collega’s die geschoold zijn in andere complementaire therapieën. Hij kan u dan ook, indien gewenst, begeleiden bij het zoeken naar de bij u passende vorm van therapie en informatie geven over andere behandelaars. Natuurlijk zal hij ook naar uw huisarts verwijzen wanneer hij dat nodig acht.